1 demet Semizotu
1 adet Kabak
1 adet Havuç
2 adet Küçük Salatalık
1 avuç Badem
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 adet Limonun Kabuğu
Yarım adet Limon Suyu
1 çay kaşığı Tuz
5 çorba kaşığı Yoğurt
1 çay kaşığı Hardal
1 çay kaşığı Karabiber
Yarım adet Limon Suyu
2 çay kaşığı Tuz
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
2 dilim Bayat Ekmek
4 adet Biber Turşusu
İlk önce iyice yıkanmış olan bir demet semizotunu genişçe kabına alın. 1 adet limonun dış kabuğunu uzun şeritler halinde soyup, salataya eklemek üzere kenara koyun.
Soyduğunuz limonun yarısını sıkın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuzla beraber semizotuna ekleyip iyice karıştırın. 1 adet kabağın kabuğunu çekirdekli kısma gelene kadar, 1 adet havucu ve 2 adet küçük salatalığı sebze soyucu ile soyup, semizotunun üzerine ekleyin.
Salatanın yoğurt sosu için bir kaseye 5 çorba kaşığı yoğurt, kalan yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı hardal ekleyip karıştırın.Artık salatamız servise hazır.
Hazırladığınız yoğurt sosla salatanızı karıştırın. Son dokunuş olarak 4 adet biber turşusu, limon kabuğu rendesi ve kabaca doğradığınız 1 avuç badem içini de üzerine yerleştirin. Üçgen şeklinde kestiğiniz, kızartılmış ekmek dilimlerini de ekleyip, salatanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
|