Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İtalyan Yemekleri > Zeppole (Napoli) (1 adet - 90 defa bakıldı)

Zeppole (Napoli)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeppole (Napoli)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3609
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185677
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2025
20 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 su bardağı su
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un (elenmiş)
3 adet yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
Kızartmak için:
Sıvı yağ (ayçiçek ya da kanola yağı)
Üzeri için:
Pudra şekeri
İsteğe bağlı: krema veya reçel

Orta boy bir tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyin. Karışım kaynamaya başlayınca altını kısın.
Elenmiş unu tek seferde ekleyin ve tahta kaşıkla hızlıca karıştırın.
Hamur toparlanıp tencerenin kenarlarından ayrılmaya başladığında altını kapatın.
Hamuru biraz soğumaya bırakın (ılık olacak şekilde).
Ilıklaşan hamura yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın.
Vanilya özütü varsa bu aşamada ekleyin.
Hamur kıvamı yapışkan ama akışkan olmayan bir kıvamda olmalı (sıkma torbasına konabilir).
Derin bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın (yaklaşık 170-180°C).
Hamuru ister kaşıkla, ister sıkma torbasıyla yuvarlak şekilde yağa bırakın.
Altın sarısı rengi alana kadar her iki tarafını da kızartın (3-4 dakika).
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı süzdürün.
Üzerine bol pudra şekeri serpin.
İsteğe bağlı olarak içlerine krema sıkabilir ya da reçelle servis edebilirsiniz.

Not: Fırında yapmak isterseniz: Aynı hamuru sıkma torbasıyla yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika pişirin, üzeri altın rengini almalı. Krema dolgulu yapmak isterseniz, pastacı kreması (vanilyalı krema) hazırlayıp içine sıkabilirsiniz.







Zeppole (Napoli) Tarifleri İtalyan Yemekleri



(1 adet Zeppole (Napoli) 90 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası