|
Zerdeçallı Kimyonlu Kişnişli Patates |
|
sakız ağacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc79116
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
1,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gr patates
6 yemek kaşığı margarin
2 demet taze soğan
2 tatlı kaşığ kimyon
6 yemek kaşığ kişniş yaprağı
2 çay kaşığ zerdeçal
8 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Deniz tuzu
2 çay kaşığ karabiber
Patatesleri bol suyla yıkayıp büyük bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Tavaya alıp kısık ateşte hafif kuruyana kadar kavurun. Taze soğanları temizleyip kıyın. Margarinin yarısını bir tavaya alıp taze soğanları kısık ateşte soteleyin. Kimyonu ekleyip kavurmaya devam edin. Kişniş yaprağı, deniz tuzu ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın. Soğuyana kadar bekletin. Hazırladığınız karışımı 8 eşit parçaya ayırıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Zerdeçal ve galeta ununu geniş bir kapta karıştırın. Yumurtayı da geniş bir kaba kırıp çırpın. Kalan sana yağını tavada ısıtın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra baharatlı karışıma bulayıp tavada kızartın.
|
|