Kısa URL: https://ml.md/lc91505
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2013
3,639 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı risotto pirinci
5 su bardağı sıcak et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı toz parmesan
4 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tutam Tuz
1 miktar Karabiber
Yağı tavaya ekleyip biberleri ekleyin. Tuz ve kararabiber ekleyip soteleyin. Sotelenen biberleri bir tabağa alıp kenara ayırın. Soğan ve sarımsağı ince yemeklik doğrayın ve tavaya ekleyin. Risotto pirincini de ilave edip soğan ve sarımsakla beraber karıştırarak kavurun. Üzerine ilave edip karıştırmaya devam edin. biraz çektirdikten sonra zerdeçalı ekleyip karıştırın. Birer kepçe şeklinde sıcak et suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Suyunu çektikçe bir kepçe daha et suyu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Aynı işlemi su bitene kadar tekrarlayın. Pirinçler piştikten sonra sana yağı ve parmesan peynirini de ekleyip karıştırarak risottoyu bağlayın. Risottoyu tabağa alın. Ortasına sotelenmiş kırmızı biber ekleyerek hemen servis edin.