|
|
Zerdeçallı Tavuk Beğendi |
|
asi menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc137755
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2018
3,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://carrefoursa.com
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Beğendi için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
3 adet patlıcan
Rendelenmiş kaşar peyniri
Öncelikle beğendi sosunda kullanacağınız patlıcanları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında közleyin. Patlıcanlar közlenirken tavuk göğsünü julyen doğrayın. Tereyağını eritin ve tavukları pişirin. Derin bir kasede süt, un, zerdeçal ve tuzu alıp karıştırın. Zerdeçallı sosu tavada pişen tavukların üzerine dökün ve aralıklarla karıştırın. Sos suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Diğer yandan beğendi sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Tereyağını eritin ve unu ilave edip kavurun. Azar azar sütü ilave edin ve çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırın. Muhallebi kıvamı aldığında közlediğiniz, kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız patlıcanları ilave edin. Son olarak kaşar peynirini de ilave edip karıştırın ve beğendi sosunu ocaktan alın. Servis tabağına önce beğendiyi, üzerine soslu tavukları koyun ve servis yapın.
|
|
Zerdeçallı Tavuk Beğendi Tarifleri Hindi Tarifleri
|
|