|
Zerdeçallı ve Zencefilli Sütlaç |
|
asi menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc137739
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2018
1,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://carrefoursa.com
1 lt süt
1 lt su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 çay bardağı pirinç
2,5 su bardağı toz şeker
Vanilya
Taze zencefil
Taze zerdeçal
Üzeri için;
Dövülmüş fındık
Toz tarçın
Pirinci yıkayın ve su ile birlikte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında soğuk sütü ekleyin ve aralıklarla karıştırarak kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç unu, rendelenmiş taze zencefil ve rendelenmiş taze zerdeçalı 1 su bardağı su ile karıştırın ve blenderdan geçirin. Malzemenin üzerine tenceredeki sıcak sütten alarak karıştırın. Pürüzsüz hale geldiğinde karışımı ve toz şekeri tencereye ekleyin. Toz vanilyayı da ekleyin ve karıştırarak pişirin. Pirinçler yumuşadığında sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra dövülmüş fındık ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.
|
|