|
|
Zeytinli Açma |
|
kolay lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2013
Mesajlar: 48 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc88110
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2013
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak Süt
1 bardak Sıvı yağ
2 çorba kaşığı Yoğurt
1 çorba kaşığı Toz Maya
Alabildiğince Un
1 tutam Tuz
Aldığı kadar Zeytin ezmesi(iç malzemesi)
1 paket Sana Hamur işi Margarin(iç malzemesi)
Aldığı kadar Susam(üzerine)
2 adet Yumurta sarısı(üzerine)
1 su bardağı ılık su ile 1 çorba kaşığı maya eritilir.
Süt, sıvı yağ, yoğurt eklenip alabildiğince unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Her parça el ile açılıp 1 çay kaşığı yumuşak SANA Hamur işi margarin sürülüp üzerine zeytin ezmesi sürülür.Rulo yapılıp simit şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Tepside 20 dakika mayalandırılıp fırında pişirilir .
|
|
Zeytinli Açma Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|