|
|
Zeytinli Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc35852
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2009
1,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçindekiler
Hamur için :
210 gr un (1,5 su bardağı )
½ tatlı kaşığı tuz
40 gr oda ısısında tereyağı
İç için :
1 su bardağı ayıklanmış zeytin
3–4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan.
Azura fritöze yağ doldurup 190 dereceye kızdırın. Un, tereyağı ve ½ su bardağı suyu yoğurun ve hamuru top haline getirin. Nemli bir bezle örtüp en az yarım saat dinlendirin. Hamuru 3-4 mm inceliğinde açın ve 10 cm büyüklüğünde karelere bölün. Zeytin, sivri biber ve soğanı Rondo’da kıyın ve her bir kareye hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyun . Su ile hamurun kenarlarını ıslatın böylece daha rahat yapıştırabilirsiniz. Üçgen biçiminde katlayın. Çatal yardımı ile iyice yapıştırın. Unlanmış tabağa alınmış böreklerinizi fritözün ışığı sönünce kızgın yağda 3-4 dk. kızartın. Sıcak servis yapın.
|
|
Zeytinli Börek Tarifleri Tefal Yemek Tarifleri
|
|