|
|
Zeytinli Haşhaşlı Çörek |
|
Alya A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc129942
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017
1,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Hamur için:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
3/4 su bardağı ılık su
İçi için:
200 gram çekirdeksiz zeytin
5 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı pekmez
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamur malzemelerini iyice yoğurup ağzı kapalı bir kapta, ılık bir yerde 1 saat mayalayın.
Zeytin dışındaki bütün malzemeleri iyice karıştırın.
Hamuru tekrar yoğurup, 10 parçaya bölün.
Bütün parçaları tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına haşhaşhaşlı karışımdan sürüp üst üste koyun. En üsttekine haşhaş sürmeyin.
Elinizle ya da merdane ile bastırarak hamuru iyice genişletin.
Orta kısmına zeytinleri koyup rulo olacak şekilde sarıp, iyice birleştirin.
Keskin bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında dilimler kesip, zeytinler üste kalacak şekilde tepsiye birleşik nizamda yerleştirin.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
|
|
Zeytinli Haşhaşlı Çörek Tarifleri Kete Tarifleri
|
|