4 adet hazır yufka
2 su bardağı süt
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
İçi İçin:
1 adet haşlanmış yumurta
1 su bardağı ayıklanmış zeytin
8-10 dal kıyılmış maydanoz
İç için haşlanmış yumurta ince kıyılır, zeytin ve maydanozla karıştırılır. küçük tepsi yağlanır. İlk yufka buruşturarak yerleştirilir. Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından gezdirilir. İkinci yufka üzerine aynı şekilde yerleştirilir. Sonra hazırlanan iç serptirilir. Üzerine üçüncü yufka buruşturarak konur, sütlü karışım gezdirilir. Son yufka da aynı şekilde bırakıldıktan sonra. Kalan sütlü karışımın tümü gezdirilir. Kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|