1 bardak süt
150 gr. margarin
200 gr. hellim peyniri
3 kaşık kuru üzüm
Yarım demet taze nane
1 bardak doğranmış zeytin
1 paket kabartma tozu
3-3,5 bardak un
2 kaşık susam,çörekotu
4 adet yumurta
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp mikser yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın. Süt ve eritilip soğutulmuş margarini ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Kuru üzümü,incecik kıydığınız naneyi ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar karıştırın.
Üzerine zeytini de katıp kaşıkla karıştırmaya başlayın. Unu da yavaş yavaş aktarın. (hamur bildiğiniz kek hamurundan daha sert olmalı) kaşıkla karıştırırken hamuru elinizle sıyırmak zorunda kalabilirsiniz.
Son olarak, rendelenmiş hellim peynirini de ilave edipn.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış büyük bir kek kalıbına aktarıp üzerine susam ve çörekotu serpiştirin.
5 dakika önceden 200 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında kabarıncaya kadar, 15 dakika pişirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin. Son olarak 150 derecede 15 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.
|