2 su bardağı kültür mantarı
Yarım limonun suyu
3 dal yeşil soğan
1 su bardağı yeşil zeytin
3 adet cherry domates
Sos malzemeleri
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Önce mantarları iyice yıkayıp, dikine dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suya atın.
Öte yandan bir cam kasenin içinde ince doğranmış yeşil soğanları ve yeşil zeytini karıştırın.
Mantarları içinde beklediği limonlu suda 10 dakika pişirin.
Suyunu süzüp, hazırladığınız soğanlı harçla karıştırın.
Bu arada bir kasede limon suyu, tuz, zeytinyağını çırparak hazırladığınız salata sosunu mantarların üzerine gezdirin.
Salata tabaklarına paylaştırıp, kiraz domatesleri ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
|