500 g spagetti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 taze soğan (ayıklanıp, verevine iri parçalar halinde doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
24 siyah zeytin
250 g sert beyazpeynir (küçük küpler halinde doğranmış)
Yarım su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 kereviz sapı (verevine iri parçalar halinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı sirke
Bir tencereye 4 litre (yaklaşık 16 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 tatlı kaşığını ve spagettileri ekleyip, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzdükten sonra, içi soğuk su dolu bir tencereye aktararak, bir kenara bırakın.
Küçük bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ateşte ısıtın. Isınınca taze soğanları ve sarımsağı koyup, karıştırarak 2 dakika pişirin. Sonra zeytinler, beyazpeynir parçaları ve tavuk suyunu ekleyip, karışımı 2 - 3 dakika pişirin. Kereviz sapları ve kalan 1/4 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, kerevizler iyice yumuşayıncaya (yaklaşık 2 dakika) kadar pişirin.
Bu arada su dolu tenceredeki spagettileri bir süzgeçte süzüp, bir salata kâsesine aktarın ve sirkeyi ekleyerek karıştırın. Tavayı ateşten alıp, içindeki sıcak sosu spagettilerin üstüne dökerekiyice karıştırın. Salatayı buzdolabına kaldırıp, en az 1 saat soğutarak servis yapın.
Not: Bu doyurucu salata, ana yemek olarak da servis yapılabilir.
|