Hamuru:
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
250 gr (2 su bardağı) kendi kendine kabaran un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı toz fesleğen (istenirse)
60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt
Harcı:
225 gr konserve ton balığı (yağı süzülmüş ve ufalanmış)
400 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr (2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
10 doldurulmuş yeşil zeytin (her biri ortasından ikiye bölünmüş)
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız.
1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağla büyük fırın tepsisini yağlayıp, bir kenara bırakınız. Un, kabartma tozu, tuz ve biberi kaseye eleyip, fesleğeni (istenirse) katınız. Parmaklarınızla 2 çorba kaşığı yağı, iri ekmek içi görünümünde olana kadar una yediriniz. Peynir rendesini katıp, yumuşak bir hamur elde edene kadar süt ekleyiniz. Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta hafifçe yoğurduktan sonra, 20-25 cm çapında açıp, merdanenin üstünde kaldırarak, yağladığınız tepsiye yayınız. Ton balığını hamurun ortasına döşeyip, domates dilimlerini etrafına dizerek, zeytin, tuz, biber ve peynir rendesini serpiştiriniz.
Pizzayı fırına sürüp 30-35 dakika, peynir eriyip hamur iyice pişene kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp, pizzayı spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Dilim dilim kesip, servis ediniz.
|