Elif Korkmazel
2,5 su bardağı un
Yarım paket (1 paket 10 gram) instant maya
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar ılık su
İçi için:
150 gram dilimlenmiş siyah zeytin
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı kekik ve kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Öncelikle hamur için unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine maya, tuz ve zeytinyağı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su katıp, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. içi için derin bir kapta zeytin, kıyılmış sivri biber, biber ve domates salçası, zeytinyağı, kekik ve kimyonu karıştırıp, bir kenara alın. Dinlenen hamuru ikiye ayırın ve her birini oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkalardan birinin üzerine sıvı yağ sürün ve gözleme yufkasını kapatır gibi önce karşılıklı iki kenarları içeri doğru katlayın. Daha sonra diğer karşılıklı uçları ortada birleşecek şekilde katlayın ve dikdörtgen bir hamur elde edin. Hamuru fırın tepsisine elinizle açarak yerleştirin ve üzerine tekrar sıvı yağ sürün. Üzerine zeytinli iç harcı yayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde katlayın ve harcın üzerine yerleştirin. Kenarlarını hafifçe bastırın ve dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|