|
|
Zeytinyağlı Ala Sebze |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc4085
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
2,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 orta boy soğan
350 gr. patlıcan
1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyağı (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze soğan
YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini tencerede isitin, taze soğan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soğanlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz
|
|
Zeytinyağlı Ala Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
|
|