Kısa URL: https://ml.md/lc102003
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014
3,267 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe altyazılıdır.
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde yaza özgü bir sebze kullanacağız
"Zeytinyağlı Bamyanın" tarifini paylaşacağız
ama isterseniz önce gerekli malzemelere bir gözatalım
yarım kilo taze bamya
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
ve yeteri kadar tuz
malzeme listesinden sonra bamyalarımızı temizleyerek işlemlerimize başlayabiliriz
biliyorsunuz bamyaların başı olur, başını külah şeklinde kesiyoruz
tek tek bütün bamyalarımızı bu şekilde hazırlıyoruz
son bamyamızı da temizledik
çukur bir kaseye bir miktar su koyduk
yarım limon suyu ve bir miktar da tuz ilave ediyoruz
bamyalarımızın sünmemesi için bu suya bir süreliğine bırakıyoruz
biz de bu arada yemeğimizin soğanını doğrayarak devam ediyoruz
soğanlarımızı doğradık
sarımsaklara geçiyoruz
sarısakları da ince ince doğramaya çalışıyoruz
soğanın üzerine ilave ettik
soğanların biraz gevşemesi için bir miktar tuz ilave ediyoruz
ve ovuyoruz
soğanı ovduktan sonra tencerenin dibine yerleştiriyoruz
limonlu tuzlu suda beklettiğimiz ve yıkadığımız bamyaları üzerine aktarıyoruz
bamyaları da düzeltiyoruz
şimdi domatesleri doğrayacağız
domatesleri kabuklu bir şekilde doğrayabiliriz
domateslerimizi de doğradık, şimdi bamyaların üzerine bu şekilde yayıyoruz
biliyorsunuz zeytinyağlı yemek deyince akla şeker gelir
şekerimizi de serpiyoruz
üzerine gene bir miktar da tuz serpiyoruz
farkındaysanız karıştırmıyoruz
ve 1 büyük çay bardağı zeytinyağını da gezdiriyoruz
kapağını kapatıyoruz ve pişirmek üzere götürüyoruz
yemeğimizi ateşe yerleştiriyoruz
önce harlı ateşe, 10 dakika sonra da kısacağız
10 dakika sonra
10 dakika oldu, yemeğimiz kaynamaya da başladı
şimdi ateşimizi kısıyoruz ve saatimizi yarım saate kuruyoruz
yarım saat sonra
evet yarım saat doldu, şimdi kapağını açmıyoruz ve karıştırmıyoruz
kapatıyoruz, kendi halinde yarım saat bekliyor
yarım saat sonra
zeytinyağlı bamyamız dinlendi, şimdi servis zamanı
yarım saat dinlendirdik, hiç karıştırmadık
zedelemeden alt-üst ediyoruz
şimdi artık tabağımıza aktarabiliriz
ılık ya da soğuk olarak tüketelim
Mütevazı Lezzetler mutfağında "Zeytinyağlı Bamyanın" tarifini paylaştık
en kısa sürede denemenizi ve bizleri hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın efendim...