1 kg bamya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 kg domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bamyaları yıkayıp iyice süzülmesini sağlayın. Daha sonra uçlarını bir bıçak yardımı ile dikkatlice kesin.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri zar şeklinde doğrayın, sarımsakları da ince ince kıyın.
Geniş bir tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile birlikte soğanı ve sarımsakları aktarın.
Sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Biber salçasını ve domatesleri ekleyin. 5 dakika pişirin.
Bamyaları, ılık suyu, tuzu ekleyin. Önce orta ateşte kaynatın, daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte, bamyaları hiç karıştırmadan (karıştırmak gerekiyorsa tencereyi sallayın) pişirin.
Zeytinyağlı bamyayı ocaktan almadan 5 dakika önce kalan zeytinyağını ve limon suyunu dökün, şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin.
|