Yarım kilo bamya
4 domates
2 baş kuru soğan, (doğranmış)
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
2 - 3 adet acı sivri biber
1 litre kaynamış su
Tuz
Soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun, domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. 1 litre kaynamış su ilave edin. Limon ve sirkeyi ekleyin. Ardından bamyaları koyup, kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısını en düşük konuma getirin. Yarım saat sonra bamya yemeğiniz hazır. En son tuzunu ilave edin, sıcak servis yapın.
Not: Bamya doğru yapılmazsa, sümüklenir ve hoş görünmez. Bamyanızı ayıklamadan önce mutlaka yıkayın ve süzülerek kurumasını sağlayın. Soğanı ve diğer malzemeleri hazırladıktan sonra, bamyaları soyun ve bekletmeden yemeğe katın. Bamya pişirirken salça yerine, kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates kullanın. Pişerken, limon suyu eklemeyi unutmayın. Yemeği fazla karıştırmayın.
|