500 g barbunya
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 küp şeker
Tuz
Karabiber
Sıcak su
Zeytinyağı
Barbunyaları 5-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve yıkayın. Tencereye zeytin yağını koyun üzerine halka halka doğradığınız havucu, ince ince doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
Üzerine salçaları ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra, barbunyayı ilave edip karıştırın.
Barbunyaların üzerini hafif geçecek şekilde sıcak suyu, tuzu, karabiberi, küp şekeri ilave edip karıştırın. 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
|