Kısa URL: https://ml.md/lc51060
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2010
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
300 gram beyaz lahana
1/2 çay bardağı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pirinç
1 adet havuç
Lahanayı yıkayıp süzün ve ince ince kıyın. Soğanı soyup ince kıyın. Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Tencerede zeytinyağını ısıtıp kıyılmış soğanı kısık ateşte kavurun. Doğranmış beyaz lahanaları ilave edip 5 dakika kavurun. Havuç ve iyice yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Kavurmaya devam edin. Suyunu ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika kadar dinlendirin. Ilık veya soğuk servis yapın.