Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Biber Dolması (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Biber Dolması (Afyonkarahisar)

ferda ünlü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc150547
Gönderme Tarihi: 15.May.2020
413 defa indirildi / yazdırıldı




Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

500 Gr Dolmalık Biber
375 Gr Pirinç
1 Orta Boy Soğan
90 Gr Zeytinyağı
½ Dereotu
30 Gr Dolmalık Fıstık
30 Gr Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Domates

Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp ayıklanıp yıkanır. Sularının süzülmesi için bir kenara alınır.
Fıstıklar yağda kavrulur. İçine inçe doğranmış soğan ve pirinç katılır . Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur . Bir bardak kaynar su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine bir tatlı kaşığı şeker, tuz, ince kıyılmış dereotu, kuşüzümü ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
Dolamalar iç malzemesi ile fazla sıkıştırılmadan doldurulur.
Dolmalık biberlerin üst kısmında yaklaşık bir parmak boşluk bırakılır.
Üzerlerine dilimlenmiş domates kapatılır.
Doldurulan biberler uygun bir tencereye dizilir.
Tuz, zeytinyağı ve üzerine çıkacak şekilde su ilave edilip pişirilir.
Soğuduğunda servis edilir.







Zeytinyağlı Biber Dolması (Afyonkarahisar) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(1 adet Zeytinyağlı Biber Dolması (Afyonkarahisar) 1,536 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort