Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
4 adet kabak
½ kg. havuç
4 adet enginar
1 su bardağı bezelye
½ kg. ıspanak
2-3 patlıcan
½ kg. domates
Maydanoz
Dereotu
Yeşil biber
4 yumurta
Salatalık turşusu
Limon
Nane
Kekik
Zeytinyağı
Enginarı zeytinyağı ile pişirin.Kabakları ikiye bölerek suda haşlayın. İçlerini sebzeli karışımla doldurun.Ispanağı püre yaparak içine dört yumurta ilave edin.Dikdörtgen bir tepsiye yayarak fırınlayın, fırından çıkarıp rulo şeklinde sarın.Domateslerin içlerini oyarak közlenmiş patlıcan, haşlanmış patates mayonezli karışımla doldurun, Hazırlanan tüm sebzeli, zeytinyağlı yemekleri servis tabağına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapılacaktır.
|