|
Zeytinyağlı Enginar Dolması |
|
Miranda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5850
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
200 gr pirinç
1 adet limon
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 kasik un
Enginarlari temizleyip hazirlayin soğanlari ufak ufak dograyin daha sonra pririnç tuz ve dereotu ilave edin.
Yayvan bir tencereye dizip üzerine kafi derecede su ve limon suyu koyup enginar yumusayincaya kadar pisirin kabinda sogutup servis yapin.
ML® Yarım Enginar Dolması için tıklayın
ML® Yarım Enginar Dolması Videosu
|
Zeytinyağlı Enginar Dolması |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc419
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2005
5,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet enginar
250 gr. prinç
1 bardak zeytinyağı
2 adet limon
1 kaşık un
yarım kg. soğan
tuz, dereotu
Bir tencere içinde zeytinyağı ve soğan öldürülür. 1 saat tuzlu suda yatmış, yıkanmış, temizlenmiş pirinç ilave edilerek kavrulur. 1 bardak su ilave edilir, dolam içi yarım pişmiş hazırlanır. Tuz ve dereoto konur. Limonlu, unlu, tuzlu suyyla enginarlar temizlenir. Aynı su ile yarıdan fazla pişirilir. Enginarın göbeğine yeterii kadar iç konur. 4 köşe kesilmiş, ıslatılmış yağlı kağıda enginar sarılır. Pişirleceği kaba konur. Bir miktar su, limon koyarak orta ateşte pişirilir.
ML® İzmir Usulü Enginar Dolması için tıklayın
ML® İzmir Usulü Enginar Dolması Videosu
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 16.04.2015
|
|