|
Zeytinyağlı Enginar Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173055
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2023
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
4 adet yapraklı enginar
1 su bardağı Efsane yasemin kokulu pirinç
1,5 çay bardağı Sırım zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tepeleme çay kaşığı Destan karabiber
1 tepeleme çay kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı Fıçı limon suyu
3 su bardağı sıcak su
4 adet yapraklı enginarın yanlarda yaprakları kalacak şekilde açarak bir çanak oluşturun. Dilerseniz bu şekilde satın da alabilirsiniz. Enginarları düdüklü tencereye yerleştirin.
Ayrı bir kapta 1 su bardağı yıkanmış yasemin kokulu pirinç,1 çay bardağı zeytinyağı, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, 1 orta boy ince ince kesilmiş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı yenibahar ekleyip iyice karıştırın. Karışımı enginarların içine havalı bir şekilde bastırmadan yerleştirin. Pirinçlerin enginarların yapraklarına da dolmasına özen gösterin.
Enginarların üzerine 2 çorba kaşığı limon suyu ve 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Dilerseniz bu aşamada 3 su bardağı sıcak su yerine 3 su bardağı portakal suyu ile de yapabilirsiniz.
Düdüklünün kapağını kapatın ve 1 ayarında yeşil çember çıkana kadar orta ateşte pişirin. Yeşil çember çıkınca ocağın altını kısın ve 8 dakika kısık ateşte pişirin.
Tencereden çıkarttığınız enginarların sunum tabağına alın ve üzerine tencerenin altında kalan lezzetli sudan ekleyin. Dilerseniz dereotu ile servis edebilirsiniz. Sağlık deposu enginar dolması emrinize amade.
|
Zeytinyağlı Enginar Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170404
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sızma Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Riviera Zeytinyağı 1 Kahve Fincanı
Un 1 Çorba Kaşığı
Dereotu 2 Tutam
Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
Su 500 Mililitre
Su 2 Su Bardağı
Bezelye 1 Çay Bardağı
Havuç 1 Adet
Patates 1 Adet
Kesme Şeker 5 Adet
Enginar Kalbi 5 Adet
Kuru Soğan 1 Adet
Tuz 1 Çay Kaşığı
Derin bir kaba, yarım litre suyu, limon suyunu ve unu koyup karıştıralım ve enginarları bu suya koyup bekletelim.
Biz bu esnada havuç , patates ve soğanı minik küpler halinde doğrayalım.
Enginarları pişireceğimiz yayvan bir tencereye 1 fincan riviera zeytinyağı döküp önce soğanı ve tuzu koyup birkaç dakika pembeleşmeden kavuralım hemen arkasından havucu ve sonra patatesi ve şekerleri de atıp soteleyelim en son bezelyeyi ve bir tutam kıyılmış dereotunu katalım ve suda beklettiğimiz enginarları da ters çevirip yerleştirelim.
Suyunu da ekleyerek önce kaynayana kadar yüksek ısıda kaynayınca kısığa alıp bekletme suyundan 2-3 kaşık ekleyip 25-30 dakika pişirelim.
Enginarları dikkatlice bir servis tabağına alıp içlerine sebze harcından dolduralım ve soğuması için bırakalım.
Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine önce sızma zeytin yağı gezdirip kıyılmış bir tutam dereotuyla süsleyelim.
Oda sıcaklığında veya soğuk olarak servis edelim.
|
Zeytinyağlı Enginar Dolması |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2289 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181022
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
6 adet taze enginar
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
Enginarların yapraklarını ve saplarını temizleyin. Kararmalarını önlemek için limonlu suyun içinde bekletin.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, toz şeker, limon suyu ve dereotunu ekleyerek karıştırın. Harcı ocaktan alın.
Hazırladığınız harcı enginarların ortalarına doldurun. Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin.
Tencereye sıcak suyu ekleyin. Enginarların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Enginar dolmalarını soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine dereotu serpiştirerek servis edin.
|
|