|
Zeytinyağlı Enginar (düdüklü) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62467
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2011
2,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
300 gr iç bakla
5 adet taze soğan
1/4 demet dereotu
4 yaprak adaçayı
10 diş sarımsak
1 adet limon (suyu)
1 adet limon (kabuğu rendesi)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1.5 ölçek su
Taze soğanları 1 cm uzunluğunda doğrayın.
Dereotunu ince kıyın.
Makinenizin iç haznesine enginarları yerleştirin.
Üzerine iç bakla ve taze soğanları yerleştirin.
Dereotu, adaçayı ve sarımsağı (bütün olarak) eşit miktarda dağıtın.
Limon suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyin.
Üzerine zeytinyağını gezdirin.
Son olarak şeker, tuz ve suyu ilave edip iç hazneyi makinenize yerleştirin.
Kapağı saat yönünün tersine çevirerek kapatın.
Basınç boşaltım valfını doğru konuma getirin.
Sebze butonuna basın. (Gösterge otomatik olarak zeytinyağlı enginarın pişme süresini 9 dakikaya ayarlayacaktır.)
|
|