|
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41730
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2009
1,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
2 avuç arpacık soğan
1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım paket mısır
1 adet limon suyu
3 çay kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz
1/4 tabaka parşömen kağıdı
Üzerini örtecek miktarda su
Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal dereotunu, tuz ve şekeri atın. 2 çay kaşığı limon suyunu koyun. Yağ ve üzerini örtecek kadar su ekleyip parşömen kağıdını kapatın. Kapağını örtüp 30 dakika hararetli ısıda pişirin. Mısır ve garnitürü ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kabında soğutun. Enginarları servis tabağına alıp garnitürleri içine doldurun. Ortalarına birer küme kıyılmış dereotu koyun.
|
|
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|