Malzemeler :
Ispanak 2 Demet
Komili Sızma zeytinyağı ½ Su Bardağı
Orta boy soğan 2 Adet
Sarımsak 3 Diş
Havuç 1 Adet
Sivri biber 2 Adet
Toz şeker 1 Tatlı Kaşığı
Limonsuyu ½ Adet
Tuz
YAPILIŞI:
1- Ispanakları ayıklayın, yıkayın, süzün.Havucun kabuğunu kazıyıp, yarım halka olarak doğrayın. Sivribiberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın.
2- Tencereye Komili Sızma zeytinyağını koyun, ısıtın ve küçük doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları içine atarak, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
3- Soğanlar pembeleşince, içine kıyılmış sivriberleri ve doğranmış havuçları ilave edip, kavurun.
4- Ispanakları ilave edin; toz şekeri , limon suyunu ve tuzunu katın; tencereyi silkeleyerek karışmalarını sağlayıp, pişirin. Soğuyana kadar tencerede bekletip, servis tabağına alıp, servis edin.
|