Malzemeler :
Enginar 6 Adet
Enginarların bekletildiği limonlu ve unlu su 2,5 Su Bardak
Komili Sızma Zeytinyağı ¼ Su Bardak
Limonsuyu 1/2
Toz şeker ½ Çorba Kaşığı
Yağlı kağıt (büyük) 1 Adet
İç Malzemesi :
Arpacık soğan 15 Adet
Komili Sızma zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Havuç 2 Adet
Bezelye ½ Su Bardağı
Patates 2 Adet
Sarımsak 4 Diş
Dereotu 1 Demet
Tuz-çekilmiş karabiber
Enginarın Ayıklandığı Su :
Su 5 Bardak
Un 1 Çorba Kaşığı
Limonsuyu 1/2
Süslemek İçin:
Taze dereotu
YAPILIŞI:
1- Bir tencereye; Komili Sızma zeytinyağını koyup, kızdırıp , içine arpacık soğanları ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
2- Soğanlar pembeleşince , içine doğranmış havuçları, patatesleri ve bezelyeyi ilave edip, bir taşım sebzeleri sote edin.
3- Bu içe; küçük doğranmış 1 demet dereotunu, tuzu ve çekilmiş karabiberi ilave edip kabı ateşten alın ve bir tarafa ayırın.
4- Büyükçe bir tencereye; 5 bardak su, 1 silme çorba kaşığı un ile yarım adet büyükçe limonun suyunu koyarak iyice karıştırın, un ve limonlu suya, ayıklanmış 6 enginarı koyun.
5- Enginarları teker teker sudan çıkararak, içlerini harç ile doldurun; yağlı kağıdına sıkıca sarın, sonra kağıda sarılan her enginarın doldurulmuş tarafları üste getirilmiş olarak yayvanca bir tencereye yan yana döşeyin.
6- Tencereye döşenmiş bu enginarlara, 1/4 bardak Komili sızma zeytinyağı, çeyrek adet limonun suyu, çeyrek çorba kaşığı toz şekerle iki ya da üç defa olmak üzere enginarları içine ayıkladığımız un ve limonlu sudan 2,5 bardak katarak, tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere yaklaşık bir buçuk saat pişirin; ateşten alarak iyice soğuduktan sonra, kağıtlarını çıkarın ve servis yapın.
|