1 kilo ıspanak
1 adet havuç
2 adet soğan
3 yemek kaşığı pirinç
2 adet kesme şeker
1,5-2 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
Zeytinyağlı ıspanak yapmak için öncelikle bir adet havucun kabuklarını soyun ve halka halka doğrayın. Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Teflon tavanın içerisine bir miktar zeytinyağı ekledikten sonra soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar soğanları kavurun. Doğradığınız havuçları pembeleşen soğanların yanına ilave edin ve kavurmaya devam edin. Güzelce yıkadığınız ve temizlediğiniz ıspanakları tavaya dökün. Üzerine pirinçleri ilave edin. Tuz ve 2 adet kesme şekeri de tavaya koyduktan sonra üzerine 1,5-2 su bardağı kadar suyu ekleyerek tavadaki tüm malzemeleri pişmeye bırakın.
|