Malzemeler :
Kabak 4 Adet
Komili Sızma Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Yeşil mercimek 1/2 Su Bardağı
Kuru soğan veya Arpacık soğan 1 Adet
Su 2 Su Bardağı
Kimyon 1 Tatlı Kaşığı
Sarımsak 2-3 Diş
Kuru nane 1 Çay Kaşığı
Limonsuyu 1 Adet
Tuz - karabiber
Dereotu 1/2 Demet
Süslemek İçin :
Kırmızı yağ biberi
YAPILIŞI:
1- Bir gün önceden ıslattığınız mercimekleri, ıslattığınız su ile haşlayınız. (Kuru baklagilleri haşlarken sertleşmemesi için, içine tuz ilave etmeyin.)
2- Kabakların kabuklarını soyup, halka halka doğrayınız.
3- Kuru soğanı piyazlık doğrayıp veya Arpacık soğanların kabuklarını soyduktan ortadan ikiye kesiniz. Sarımsakları kıyınız.
4- Tencerede Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp, içine doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz.
5- Kabakları ilave edip, kavurunuz.
6- Kimyonu, kuru naneyi, Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırınız.
7- Bir kaç kere kabakları karıştırıp, suyu ilave ediniz.
8- Kabaklar yumuşayınca haşladığınız mercimekleri ekleyip, bir taşım kısık ateşte pişiriniz.
9- Bir kasede limon suyunu ve sıkılmış sarımsakları karıştırın.
10- Yemeği ateşten indirmeden hazırladığınız terbiyeyi ekleyip, karıştırın ve ateşten indirin.
11- Dereotunu ayıklayıp, kıyınız. Kırmızı yağ biberlerinin tohumlarını çıkarıp, ince şeritler halinde doğrayınız.
12- Servis tabağına aldığınız kabaklı mercimeğin üzerini kıyılmış dereotu ve doğranmış kırmızı yağ biberleri ile süsleyip servis yapınız.
|