Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
22 adet kuru patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kıyma
3 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
3 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
İlk olarak kuru patlıcanlar haşlanır. Bir tencerede zeytinyağı, kıyma ve pirinç kavrulur. Sonra içine taze soğan, kuru soğan, salça, kırmızıbiber, maydanoz, tuz, kimyon ve karabiber ilave edilerek hepsi birlikte karıştırılır. Haşlanmış patlıcanların içine bu karışımdan doldurulur. Üzerine bir su bardağı sıcak su ilave edilerek 15 dakika pişirilir. Taze nane, dereotu, limon, domates, taze yoğurt ile süslenir. Sıcak servis yapılır.
|