https://cook.com.tr
Zeytinyağı 30 Gram
Un 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
Dereotu 1 Dal
Havuç 1 Adet
Sarımsak 2 Diş
Taze Soğan 4 Dal
Limon 0.5 Adet
Kuru Bakla 500 Gram
Kuru iç baklaların dış kabuklarını çıkarın. Havuçları ince halka şeklinde doğradıktan sonra sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte tencerede soteleyin. Başka bir kapta un ile yarım limonun suyu, iki su bardağı su ile karıştırıp sotelediğiniz karışımın üstüne dökün.
Baklaları, ince kıydığınız taze soğanları, tuz ve şekeri de ekledikten sonra kaynatıp pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağınızda ince doğranmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|