Kuru bakla 500 g
Kuru soğan 1 adet büyük boy
Bezelye 1 su bardağı (dondurulmuş)
Maydanoz 5 dal
Dereotu ½ demet
Un 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı ½ su bardağı
Toz şeker 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 yemek kaşığı
Su 2 su bardağı
Kuru baklaları derin bir kaseye alarak üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve bir yemek kaşığı tuz ekleyerek en az 2 saat bekletin.
ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici’yi Sote 180 °C moduna alarak haznesinde zeytinyağını kızdırın.
Küp küp doğradığınız soğanları soteleyin. Soğanlar pembeleşince unu ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.
Ardından suyu ekleyerek karıştırın.
Su kaynadıktan sonra bakla, bezelye, kalan tuz ve şekeri hazneye ekleyin. ExpertChef Çok Amaçlı Pişirici’yi Kısık Ateşte Pişirme 120 °C moduna alarak kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
Pişirme işleminin sonunda ExpertChef'in soğumasını bekleyin. Daha sonra basıncını tahliye edip kapağını açın.
Yemeği geniş bir servis kasesine alın. İnce ince doğradığınız dereotu ve maydanozları üstüne serperek servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|