|
|
Zeytinyağlı Kuru Fasulye (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc33642
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2009
4,139 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
Mütevazı Lezzetler video tariflerine hoş geldiniz
Bu bölümde bir bakliyat tarifi yapacağız...
"Zeytinyağlı Kuru Fasulye"
Önce malzemeleri öğrenelim sonra yapımına geçelim
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 adet iri havuç
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 adet kesme şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için; 10 - 12 dal maydanoz
Biz fasulyeyi akşamdan ıslattık...
düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz.
2 su bardağı fasulyeyi güzelca ayıkladık yıkadık...
üzerine 6 su bardağı içme suyu ilave ettik...
kapağını kapattık ertesi günü pişirmek üzere hazırladık.
Şimdi ocağa yerleştirebiliriz
fasulyeyi orta ateşli ocağa yerleştiriyoruz...
kapağı yarım kapatarak kontrollü haşlıyoruz
fasulye haşlanırken, soğanlarımızı ince kıyıyoruz
soğanlardan sonra sıra havuçta
soyulmuş havucu önce bu şekilde bir kaç parçaya kesiyoruz
daha sonra dikey olarak gene bir kaç parçaya kesiyoruz
ve tavla zarı şeklinde doğruyoruz
havuçları da doğradıktan sonra tabağa alıyoruz
sıra sarımsaklarda...
3 diş sarımsağın üzerine çok az tuz ilave ediyoruz...
bu bize ince kıymada çok fayda sağlıyor
önce iri doğruyoruz
sonra küçük parçalara kıyıyoruz
son olarak üst malzememiz olan maydanozu kıyalım
her zaman olduğu gibi saplarıyla birlikte çok ince olarak kıyıyoruz
fasulye haşlanırken üzerinde köpükler oluşuyor
bu köpükleri almamızda fayda var...
bu köpükler bağırsak gazına yol açıyor
bu şekilde aldıktan sonra haşlamaya devam ediyoruz
fasulye çok güzel haşlandı, kısa süreliğine bunu kenara bırakıyoruz
ve diğer tencereyi ateşa yerleştiriyoruz
1,5 çay bardağı zeytinyağını tencereye bırakıyoruz
biraz yağ ısındıktan sonra
ince kıydığımız soğanı ekliyoruz
hemen arkasından, çabuk pişmesi için tuzumuzu da ekliyoruz
şeffaflaşana kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
soğanlar şeffaflaşmaya başladı bu aşamada havucumuzu ekliyoruz
havuç küçükse 2 tane de kullanabiliriz
arkasından 3 diş sarımsağı ilave ediyoruz
özellikle yumuşaması için kapağı kapatarak pişiriyoruz
havuçlar yumuşadı
son olarak salçayı ekliyoruz
genel kural zeytinyağlılarda salça kullanılmaz...
kullanmayana saygımız var ama...
biz lezzetini sevdiğimiz için salça ekliyoruz
ve 2 - 3 dakika daha kavuruyoruz
son olarak 2 adet kesme şekeri ilave ediyoruz
biliyorsunuz zeytinyağlı denince akla şeker geliyor
ve son olarak haşladığımız kuru fasulyeyi haşlama suyu ile birlikte ekliyoruz
bir kaç tur çeviriryoruz
tencerenin kapağını kapatıyoruz 10 - 15 dakika kadar pişiriyoruz
zeytinyağlı kuru fasulyemiz pişti ocağı kapatıyoruz...
aslında tencere içinde soğuması lazım
fakat göstermek için servise geçelim
üzerini maydanozla süslüyoruz
ılık olarak servise sunuyoruz.
Bu bölümde lezzetli ve sağlıklı bir tarif paylaştık...
İnşallah denersiniz ve beğenirsiniz, şimdiden Afiyet Olsun!
ML® Zeytinyağlı Kuru Fasulye için tıklayın
|
|
Zeytinyağlı Kuru Fasulye (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
|
|