Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Kuru Fasulye (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Kuru Fasulye (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc33642
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2009
4,139 defa indirildi / yazdırıldı




Türkçe altyazılıdır.




Mütevazı Lezzetler video tariflerine hoş geldiniz
Bu bölümde bir bakliyat tarifi yapacağız...
"Zeytinyağlı Kuru Fasulye"
Önce malzemeleri öğrenelim sonra yapımına geçelim
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 adet iri havuç
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 adet kesme şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için; 10 - 12 dal maydanoz
Biz fasulyeyi akşamdan ıslattık...
düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz.
2 su bardağı fasulyeyi güzelca ayıkladık yıkadık...
üzerine 6 su bardağı içme suyu ilave ettik...
kapağını kapattık ertesi günü pişirmek üzere hazırladık.
Şimdi ocağa yerleştirebiliriz
fasulyeyi orta ateşli ocağa yerleştiriyoruz...
kapağı yarım kapatarak kontrollü haşlıyoruz
fasulye haşlanırken, soğanlarımızı ince kıyıyoruz
soğanlardan sonra sıra havuçta
soyulmuş havucu önce bu şekilde bir kaç parçaya kesiyoruz
daha sonra dikey olarak gene bir kaç parçaya kesiyoruz
ve tavla zarı şeklinde doğruyoruz
havuçları da doğradıktan sonra tabağa alıyoruz
sıra sarımsaklarda...
3 diş sarımsağın üzerine çok az tuz ilave ediyoruz...
bu bize ince kıymada çok fayda sağlıyor
önce iri doğruyoruz
sonra küçük parçalara kıyıyoruz
son olarak üst malzememiz olan maydanozu kıyalım
her zaman olduğu gibi saplarıyla birlikte çok ince olarak kıyıyoruz
fasulye haşlanırken üzerinde köpükler oluşuyor
bu köpükleri almamızda fayda var...
bu köpükler bağırsak gazına yol açıyor
bu şekilde aldıktan sonra haşlamaya devam ediyoruz
fasulye çok güzel haşlandı, kısa süreliğine bunu kenara bırakıyoruz
ve diğer tencereyi ateşa yerleştiriyoruz
1,5 çay bardağı zeytinyağını tencereye bırakıyoruz
biraz yağ ısındıktan sonra
ince kıydığımız soğanı ekliyoruz
hemen arkasından, çabuk pişmesi için tuzumuzu da ekliyoruz
şeffaflaşana kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
soğanlar şeffaflaşmaya başladı bu aşamada havucumuzu ekliyoruz
havuç küçükse 2 tane de kullanabiliriz
arkasından 3 diş sarımsağı ilave ediyoruz
özellikle yumuşaması için kapağı kapatarak pişiriyoruz
havuçlar yumuşadı
son olarak salçayı ekliyoruz
genel kural zeytinyağlılarda salça kullanılmaz...
kullanmayana saygımız var ama...
biz lezzetini sevdiğimiz için salça ekliyoruz
ve 2 - 3 dakika daha kavuruyoruz
son olarak 2 adet kesme şekeri ilave ediyoruz
biliyorsunuz zeytinyağlı denince akla şeker geliyor
ve son olarak haşladığımız kuru fasulyeyi haşlama suyu ile birlikte ekliyoruz
bir kaç tur çeviriryoruz
tencerenin kapağını kapatıyoruz 10 - 15 dakika kadar pişiriyoruz
zeytinyağlı kuru fasulyemiz pişti ocağı kapatıyoruz...
aslında tencere içinde soğuması lazım
fakat göstermek için servise geçelim
üzerini maydanozla süslüyoruz
ılık olarak servise sunuyoruz.
Bu bölümde lezzetli ve sağlıklı bir tarif paylaştık...
İnşallah denersiniz ve beğenirsiniz, şimdiden Afiyet Olsun!


ML® Zeytinyağlı Kuru Fasulye için tıklayın






Zeytinyağlı Kuru Fasulye (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri



(1 adet Zeytinyağlı Kuru Fasulye (görsel) 82,685 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort