|
Zeytinyağlı Kuru Fasulye (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107812
Gönderme Tarihi: 22.May.2015
1,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
2 su bardagı fasulye
1 yemek kasıgı karısık salça
2 sogan
2 havuç
1 bağ maydanoz
1 çay bardagı zeytinyagı
Tuz
Kuru fasulyeler aksamdan sıcak suya ıslanır. Ertesi gün haslanır. (Haslanmanın yeterli olup olmadıgını anlamak için bir kasık fasulye alınır. Sogutmak amacıyla üflenir: Eger fasulyelerin zarı çatlıyorsa haslama yeterlidir.)
Bir tencereye zeytinyagı konarak kızdırılır. Üzerine soganlar dogranarak pembelesinceye dek kavrulur. Soyulduktan ve iyice yıkandıktan sonra küçük küçük dogranan havuçlar tencereye alınır. Salça konur ve kavurma sürdürülür.
Sonra haslanmış fasulyeler süzülerek tencereye konur. Az tuz ve az maydanoz konarak biraz daha kavrulur.
Üzerlerine 1 su bardagı sıcak su konur. Tencerenin kapagı kapatılarak pisirilir.
Zeytinyaglı kuru fasulyenin yanında pirinçli ya da bulgurlu pilavlarla, ayran, salata ve kış tursuları bulundurulabilir.
|
|