|
Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72225
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
24 kurutulmuş kabak
1 iri soğan
1 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 bardak pirinç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
5 çorba bardağı zeytinyağı
tuz
2 bardak su
Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur. Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir. Kısa bir karıştırmadan sonra ateşten alınır ve kapak kaptılır. Yarım saat dinlendirilir. İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine su bırakılır. Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Ilık olrak servis yapılır.
|
|