|
Zeytinyağlı Marul Sarma (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31948
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
6,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 adet büyük boy marul
1 kg pirinç
1 tutam tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
1 fincan nane
Marullar yıkanıp haşlanır. Diğer taraftan marullara sarılacak olan malzeme asma yaprağı ve pezikte olduğu gibi hazırlanır ve peziklere sarılır. Üzerine yine su, tuz, zeytinyağı ilave edilerek pişirilir soğutulduktan sonra servis yapılır.
|
|