10 adet bebek kırmızı acı biber
8 adet bebek patlıcan
8 adet bebek kabak
İçi için:
1 adet soğan
Yarım çay bardağı + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar su
10 dal maydanoz
10 dal nane
10 dal dereotu
Tuz
Yenibahar
Karabiber
İç malzeme için, rendelenmiş soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci katıp, kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstık, kuşüzümü, kesmeşeker, tarçın, tuz, yenibahar ve karabiberi ilave edin. Pirincin üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu katıp, karıştırın. Biber, patlıcan ve kabağın içini çok ince uçlu bir bıçak veya çay kaşığının tersiyle oyun. Sebzelerin içine hazırladığınız harcı doldurun ve tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip, 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
|