500 gram asma yaprağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
İçi için:
4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı pirinç
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 adet limon
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Asma yapraklarını kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzgeçte bir süre bekletin.
İç malzemeler için, pirinci ılık bir suda 15 dakika bekletip süzün.
Maydanozları ve soğanları temizleyip ince ince kıyın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Kuş üzümlerini bir süre ılık suda bekletip süzün.
Zeytinyağının yarısını bir tavada ısıtın.
Dolmalık fıstıkları ve soğanı yağda kavurun.
Pirinç, domates ve bir çay bardağı su ekleyin.
Suyunu çekinceye kadar devamlı karıştıra karıştıra kavurun.
Ocaktan indirip tuz, kuş üzümü, maydanoz ve baharatı ekleyip tatlandırın. Ilınmaya bırakın.
Hazırladığımız iç malzemeleri pazı yapraklarının arasına koyup muska şeklinde sarın.
Tencereye sarmaları sıkıca dizin.
Su, zeytinyağı, şeker ve tuzu bir kasede karıştırıp sarmaların üstüne gezdirin.
Limonları dilimleyip sarmaların üzerine dizin.
Sarmaların üstünü porselen bir tabakla kapatın.
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceye ayarlanmış ocakta yarım saat kadar pişirin.
|