Malzeme:
500 gr Bizim Mutfak Baldo pirinç
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
3 adet renkli biber
3 adet patlıcan
200 gr Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
2,5 su bardağı su
Tuz
kimyon
kuru nane
Bizim Mutfak Un
Ilık tuzlu suda pirinci 20 dakika bekletin. Bir tencere içinde zeytinyağını soğan ile hafifçe kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin. 3,5 dakika kavurduktan sonra suyu ilave edin. Tuz, şeker, kimyon ve kuru nane ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika demlendirin. Küp şeklinde doğranmış patlıcanları tuza bulayıp 10 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp suyunu sıkın. Una bulayıp çok kızgın yağda kızartın. Renkli biberleri de kızarttıktan sonra, peçete yardımı ile fazla yağını alın. Demlenen pilava ilave edip karıştırın. Pilavı bir kaseye alıp servis tabağına çevirin. Kızarmış patlıcan ve kırmızı biberle süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
|