Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMA (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMA (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc45078
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
4,828 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER
1 demet pazı
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı yenibahar
200 gr. pirinç
1 küp şeker
300 gr. kuru soğan
Tuz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı çamfıstığı

YAPILIŞI
Zeytinyağı tencereye konulur. Hafif ısındığında ince doğranmış soğanlar ilave edilerek yanmadan sarartılır. Üzerine önceden tuzlu suda yarım saat bekletilmiş pirinç süzülüp eklenir. Soğanla birlikte 5 dk pişirildikten sonra, üzerine suda bekletilen kuşüzümü, çamfıstığı, tuz ve şeker eklenerek 1 dk. karıştırılır. Sıcak su eklenerek 5 dk. pişirilip ateşten alınır. 5 dk. dinlendirildikten sonra üzerine yenibahar eklenerek karıştırılır. Pazı yaprakları sıcak suda hafifçe haşlanıp soğuk suya alınarak (renginin değişmemesi sağlanır) süzdürüıür. Pazılar el ayası büyüklüğünde kesilerek kalın damarlarından ayrılır. Hazır olan iç harcı ile iki parmak kalınlığında sarılarak bir kenara alınır. Tencerenin dibine kalın damarlar serilip üstüne sarmalar güzelce dizilir. En üstüne bir ağırlık konulup bir çay bardağı zeytinyağı ve bir çay bardağı sıcak su eklenerek 10 dk., önce hızlı, sonra yavaş ateşte pişirilerek ateşten alınır. Soğumaya bırakılarak altı saat sonra soğuk olarak servis edilir.






ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMA (Hatay) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMA (Hatay) 76,113 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort