1 kg. ince pırasa
Kereviz yaprağı
Salça
Limon
Zeytinyağı
Domates
Haşlanmış nohut
Tuz
1 kg. pırasa yıkanıp, doğranır, 3-4 dal kereviz yaprağı da bol suda yıkanıp, (kumu çok oluyor, özenle yıkamak gerekiyor)doğranır. Tencerede önce zeytinyağı ile soğan kavrulur. Daha sonra 1 kaşık salça eklenir. Ardından 1 limon suyu, tuz, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 2 adet ufak kesilmiş domates ve doğradığımız sebzeler eklenir. üstünü çok az çıkacak kadar su konup yaklaşık yarım saat ya da 40 dakika kadar kısık ateşte düdüklü tencerede pişirilir. İndirdiğinizde pişmiş ama hala suyu varsa kapağı açık olarak ta 5-10 dakika suyunu çekmesi için pişirebilirsiniz.
Not: Pırasa çabuk pişen bir sebze fakat kereviz sapının sert olmaması lazım. Bu yüzden denemek için ölçüt kereviz sapı olmalı. Genellikle soğuk olarak yenilse de sıcak tercih edenler oluyor.
|