|
|
Zeytinyağlı Pırasa (düdüklü) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62465
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2011
2,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet havuç
2 adet portakal (suyu)
1 adet portakal (kabuğu rendesi)
1 adet limon suyu
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1.5 ölçek su
Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
Pırasaları temizleyip 2'şer cm uzunluğunda doğrayın.
Havucu 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın.
2 adet portakal ve 1 adet limonun suyunu sıkın.
1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin.
Makinenizin iç haznesine sırası ile pırasa, pirinç, havuç, portakal ve limon suyu, portakal kabuğu rendesini koyun.
Üzerine zeytinyağını gezdirin. Şeker ve tuzu ekleyin.
Son olarak suyu ilave edip iç hazneyi makinenize yerleştirin.
Kapağı saat yönünün tersine çevirerek kapatın.
Basınç boşaltım valfını doğru konuma getirin.
Sebze butonuna basın. (Gösterge otomatik olarak zeytinyağlı pırasanın pişme süresini 9 dakikaya ayarlayacaktır.)
|
|
Zeytinyağlı Pırasa (düdüklü) Tarifleri Sinbo Yemek Tarifleri
|
|