|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135177
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
802 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram pırasa
3 adet iri havuç
1 yemek kaşığı dolusu pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 su bardağı su
1 tutam tuz
Pırasaların başlarını kesin ve üst kabuklarını çıkarın, kalın parçalar halinde enine doğrayın. Bir tencereye yerleştirin. Havuçları yıkayın, kabuklarını bıçak ile kazıyın ve kalın halkalar halinde doğrayın. Havuçları tencereye ekleyin. Zeytinyağını, suyu ve tuzu ilave edin. Limonun suyunu sıkacak yardımı ile çıkarın ve karışıma ekleyin. 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edin. 15-20 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar tekrar pişirin. Soğutun. Soğuk servis yapın.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
EBRULİM
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc140248
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2019
733 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasa 3 adet
Havuç 1 adet
Portakal 1 adet
Limon 1 adet
Pirinç 1 tatlı kaşığı
Arpacık soğanı 4 adet
Sarımsak 3 adet
Liçi 2 adet meyve
Altın çilek 2 adet
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Su 1.5 su bardağı
3 adet orta boy pırasa soyulur ve yıkanır, bir bütün halde kullanılacağı için doğranmaz.
Havucun kabuğu soyulur yıkanır ve vichy (bıçak sırtı alınlığında halka şeklinde) doğranır. Portakal yıkanır ve vichy şeklinde doğranır.
Liçi ve altın çilek brunoise şeklinde kesilir.
Tencereye zeytinyağı koyup bütün haldeki sarımsak ve arpacık soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra havuçları tencereye koyup kavuruyoruz.
Büyün haldeki pırasaları tencereye alıp 2-3 dakika zeytinyağında beklettiğimiz pırasaların üzerine pirinç, limon, portakal, liçi ve altın çileği tencereye koyuyoruz ve suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika ile 1 saat arasında pişmesini bekliyoruz.
Servis için hazır.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
EBRULİM
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc140249
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2019
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasa 6 adet 1 kilo
Havuç 2 adet
Pirinç 2 yemek kaşığı 20 gr
Limon suyu 1 adet
Portakal suyu 1 su bar. 200 ml
Su ½ bardak su 100 ml
Zeytinyağı 6 yemek kaşığı 60 ml
Toz şeker 1 tatlı kaşığı 10 gr
Tuz 1 çay kaşığı 5 gr
Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan sonra eşit şekilde doğrayın.
Kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak şekilde kesin.
Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin.
Duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin.
Tuz ve toz şekeri ekledikten sonra taze sıkılmış limon ve portakal suyunu tencereye aktarın. Suyu ekleyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157166
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2021
597 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram pırasa
1 orta boy patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı pilavlık pirinç
2 adet orta boy havuç
Tuz
Limon
Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın,
3-4 santimetre uzunluğunda kesin.
Ocağın üstüne koyduğunuz tencere( düdüklü de olabilir) yağı, pırasayı, doğranmış havuçları ve küp küp doğradığınız patatesleri koyun.
İlk önce 10-12 dakika pişirin.
Ardından önce tuzu, sonra 2 su bardağı sıcak su, şeker ve yarım limonun suyunu ilave ederek pişmeye bırakın.
Piştikten sonra bir süre dinlendirin, buzdolabına kaldırın ve soğuk olarak servis edin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156922
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
584 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
1 büyük boy havuç
Yarım kahve fincanı pirinç
1 kesme şeker
1 orta büyüklükte soğan
Tuz
Soğan, rendelendikten sonra, zeytinyağında biraz öldürülür.
Temizlenip, yıkanıp yuvarlak veya yarım ay biçiminde kesilmiş havuçlar içine atılır ve biraz daha karıştırılır.
Sonra, yıkanmış ve doğranmış pırasalar da tencereye konulup, 1 dakika kadar kavrulur.
3 çay bardağı su ilâve edilerek. 15 dakika pişmeye bırakılır.
Sonra içine yıkanmış pirinçler ve tuz katılır.
Yemeğe, ateşten indireceğinize yakın 2 çay kaşığı toz veya 1 kesme şeker koyarak bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 11.02.2022
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
marşandiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc147734
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
583 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet pırasa
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı Pirinç
2 adet Havuç
1 adet Kuru Soğan
Yarım limon suyu
2 adet Domates
1 çay kaşığı Toz Şeker
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağlı pırasa yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır.
Uzunlamasına baklava dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içerisine atılır.
Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.
Kapağı açılır. Bir buçuk bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.
Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.
Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163156
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2022
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Orta boy 5 pırasa
Orta boy 2 havuç
1 limonun suyu
25 gram pirinç
1 portakalın suyu
10 gram toz şeker
100 ml zeytinyağı
240 ml su
6 gram tuz
Öncelikle pırasaları temizleyin ve güzelce yıkayarak doğrayın. Ardından havuçların kabuklarını soyun. Pırasa, havuç ve pirinci bir tencereye koyun. Ve zeytinyağıyla soteleyin. Malzemelere limon suyunu, portakal suyunu ve suyu katın. En son da toz şeker ve tuzu ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164983
Gönderme Tarihi: 21.May.2022
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pırasa
2 adet havuç
1 yemek kaşığı pirinç
Zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Pırasaları ayıklayıp güzelce yıkayın.
Havucu da yıkayıp kabuklarını soyun.
Pırasaları 3-4 cm uzunluğunda olacak şekilde doğrayın.
Havucu da ince halka şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.
Daha sonra havuçları ekleyip soteleyin.
Ardından pırasaları ilave edip karıştırın.
Üzerine yıkanmış pirinci, yarım limonun suyunu ve tuzu da ekleyin. Dilerseniz yemeğinize 1 tatlı kaşığı şeker de ilave edebilirsiniz.
Son olarak yemeğinize 1 su bardağı kadar su koyup pişmeye bırakın.
Yemeğiniz piştikten sonra dinlendirin ve ılık olarak servis edin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172275
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2023
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet pırasa
1 adet soğan
1 havuç
2 patates
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı pirinç (isteğe bağlı)
Yarım limon suyu
Tuz
Su
Pırasaları iyice yıkayın. Beyaz ve yeşil kısımları ayırın. Beyaz kısımları uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın, yeşil kısımları ise halka şeklinde doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Havucu ve patatesi temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısınmasını bekleyin.
Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış pırasa beyaz kısımlarını, havuç ve patatesi ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
Şeker ekleyip karıştırın.
Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Yeterince sıcak su ekleyin. Tuzunu da ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Limon suyunu ekleyip karıştırın.
Zeytinyağlı pırasa yemeği servise hazır. Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170950
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı
Havuç 6 Adet
Pırasa 1 Kilogram
Pişirme tencerenize 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Dış zarları temizlenmiş ve ince verevine dilimler halinde kesilmiş havuçları zeytinyağında 5 - 10 dakika kavurun. Daha sonra yine verevine kesilmiş pırasaları da tencereye koyun. Pırasaların suyunu verip biraz kavrulması için 10 dakika kadar pişirin. 1,5 su bardağı su ilave edin, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuzu da ekledikten sonra, yaklaşık 30 - 35 dakika kısık ateşte pişirin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164567
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasa
Havuç
Zeytinyağı
Tuz
Kesme şeker
Pirinç
Limon
Pırasaların inceleri seçilir (1 kg.), yıkanır. Bu kez ilk defa pırasa ve 2 küçük havucu uzun uzun çubuk şeklinde doğradım. Düdüklü tencereye doğradığım pırasaları koyup, üzerine 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 adet kesme şeker ve pırasalarla aynı hizada su ilave edilir. Ben hiç soğan koymuyorum. Tüm malzeme çiğden düdüklü tencerede yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Havuç ve pırasalar helme gibi olup, suyunu çekince ateşten indirilir.
Limon ile servis edilir. Yine tüm zeytinyağlılar gibi dinlenmesine fırsat verilmeli derim.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176624
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2024
201 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg pırasa
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
Tuz
Şeker (isteğe bağlı)
Limon suyu (isteğe bağlı)
Pırasaları yıkayıp temizleyin. Yeşil kısımlarını ayırın ve beyaz kısımları halka şeklinde doğrayın.
Havuçları ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek kavurun.
Soğanlar hafif pembeleşince doğranmış havuçları ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
Son olarak pırasa halkalarını ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler pişmeye yakın, üzerine suyu ekleyin ve tuzunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz şeker ve limon suyu da ekleyebilirsiniz.
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatın ve zeytinyağlı pırasayı servis yapmaya hazır hale getirin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176972
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2024
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
Tuz
Şeker (isteğe bağlı)
Limon suyu (isteğe bağlı)
Pırasaları yıkayıp temizleyin. Yeşil kısımlarını ayırın ve beyaz kısımları halka şeklinde doğrayın.
Havuçları ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek kavurun.
Soğanlar hafif pembeleşince doğranmış havuçları ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
Son olarak pırasa halkalarını ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler pişmeye yakın, üzerine suyu ekleyin ve tuzunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz şeker ve limon suyu da ekleyebilirsiniz.
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatın ve zeytinyağlı pırasayı servis yapmaya hazır hale getirin.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172274
Gönderme Tarihi: 26.May.2023
152 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1 kg pırasa
150 ml sızma zeytinyağı
1 adet orta boy havuç, halka halka doğranmış
240 ml su
½ tatlı kaşığı tuz
½ adet limonun suyu
20 g pirinç, 30 dakika suda bekletilmiş
Pırasaları bir kat soyup, yeşil kısımları da dahil 4 santim genişliğinde verev parçalar halinde kesin ve yıkayıp süzün.
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve havuçları ilave edip 2 dakika kavurun. Ardından pırasayı ekleyip 2-3 dakika rengi dönene kadar kavurun ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra pırasaları zedelemeden karıştırarak 7-8 dakika, pırasa bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin.
Tencereye 240 ml su,, tuz ve limon suyu ilave ederek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Pirinci ilave edin ve 10-15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın ve daha sonra servis edin.
Not: Pırasaları aynı kalınlıkta seçerseniz aynı sürede pişmelerini sağlarsınız. Zeytinyağlı yemeklerin tadı soğanla çıkar. Ancak pırasanın kendisi soğan ile akraba bir sebze olduğundan soğansız pişirilmesi esastır. Limon ise pırasanın tatlımsı tadını dengeler.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2058 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180522
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
1 kg pırasa
2 adet havuç
1 adet büyük boy kuru soğan
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 limon suyu
Tuz
Pırasaları iyice yıkayıp, 2-3 cm uzunluğunda verev şekilde doğrayın. Havuçları da ince halka şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını bir tencereye alın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
Ardından doğradığınız havuçları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Pırasaları da ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Pırasalar hafifçe yumuşayınca üzerine pirinci ekleyin.
Tencereye 1 yemek kaşığı toz şeker, limon suyu, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pırasalar ve pirinç yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürer.
Piştikten sonra ocaktan alın ve zeytinyağlı pırasayı tencerede soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra zeytinyağlı pırasayı servis tabağına alın, üzerine biraz daha limon sıkabilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Pırasa |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2058 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180968
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2024
5 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kg pırasa
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1,5 su bardağı sıcak su
Pırasaların dış yapraklarını temizleyin ve kök kısımlarını kesin.
İyice yıkadıktan sonra yaklaşık 2 cm kalınlığında verev dilimler halinde doğrayın.
Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde dilimleyin.
Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış havuçları tencereye ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
Ardından pırasaları ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha soteleyin.
Yıkanmış pirinci sebzelerin üzerine serpiştirin.
Toz şeker ve tuzu ekleyin.
Yarım limonun suyunu tencereye dökün.
Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika, pırasalar ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
Yemeği ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Zeytinyağlı pırasa, tercihe göre ılık veya soğuk olarak servis edilir.
Üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilir ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
|
|