|
Zeytinyağlı Sarımsaklı Kereviz |
|
şişman
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37504
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2009
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kereviz
8 diş sarımsak
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Üzeri için:
10-15 dal dereotu
Kerevizler soyulur ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Sarımsaklar birkaç parçaya kesilir. Sarımsak, tuz, şeker kereviz ve limon suyu karıştırılır bir tencereye aktarılır. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirilir. Kapaklı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır. Üzerine dereotu serpilir.
|
|