4 adet Patlıcan
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcanlar çubuklu soyulur. Yarım santim kalınlığında yarım daire şeklinde dilimlenir, tuzlu suda yarım saat bekletilir. Tencereye zeytinyağı ve ince kıyılmış soğan atılır, gevşeyene kadar kavrulur. Zerdeçal, tuz ve patlıcan eklenir, karıştırılır. Kapak kapatılır. 10 dakika sonra küp küp doğranmış domates, kıyılmış biber ve sarımsak eklenir, karıştırılır. Kapaklı olarak, orta ateşte 20 dakika pişirilir. Bir gün buzdolabında bekletilir, soğuk olarak servise sunulur.
|