|
|
Zeytinyağlı Semizotu |
|
eznur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2016
Mesajlar: 167 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc116617
Gönderme Tarihi: 03.May.2016
1,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://pomatsite.blogspot.com.tr
1 demet semizotu
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağından biraz eksik pirinç
2 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Kimyon
Semizotunu temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtın soğan ve sarımsağı ilave edip üzerine tozşekeri serpip pembeleştirin.
Domatesi ilave edip kavurun. Semizotu, pirinç, su, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin bakıp Soğuyunca servis yapın.
Not: Semizotu çok sulu bir sebzedir, pişerken suyunu salar. Yinede pişerken su ihtiyacı olabilir. O durumda biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
|
|
Zeytinyağlı Semizotu Tarifleri Pomak Yemekleri
|
|