Aydın Valiliği
1 bağ semizotu
1 fincan pirinç
1 adet orta boy soğan
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Semizotu ayıklanır. Bol suda yarım saat bekletilir. Süzgüye alınır, süzülür. Yayvan orta boy bir tencere içerisinde zeytinyağı alınır.
İnce doğranmış soğanlar ilave edilir. Hafifçe çevrilerek pembeleşinceye değin kavrulur.
Suyu alınmış semizotları ilave edilir. Pirinç ve su eklenerek kısık ateşte su çektirilene değin 10-12 dakika pişirilir. Tuz eklenir.
Not: Uzun ömürlü olan insanların en çok olduğu Aydın’da sağlığa faydalı besinlerin içinde yer alan omega zengini semizotu, sofralardan eksik olmayan yemeği sıkça yapılan sebzelerden birisidir. Yabanisi de çokca tüketilir.
|