|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Halilim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2007
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc23899
Gönderme Tarihi: 18.May.2008
2,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bakla
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
1/2 demet dereotu
Yoğurt
Tuz
Baklayı kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Unlu, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanları piyazlık doğrayıp, bir çay bardağı zeytinyağıyla birlikte tencereye koyun. Kavurduktan sonra baklaları ilave edin. Tencereyi sallayarak karıştırın. Daha sonra tencereye kesme şekeri, unu ve tuzu ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup, kısık ateşte, yağıyla kalıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyerek, yoğurtla birlikte servis yapın.
Fotoğraf "ışı" tarafından gönderildi. 04.08.2014
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25434
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bakla
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı un
Tuz
Öncelikle baklaları ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yarım limon suyu ve bir miktar un ile biraz beklettikten sonra hafif ovarcasına suyun içerisinde yıkayın. Böylece baklaların kararmasını önlemiş olursunuz. Sonra tekrar sudan geçirin. Tencerenin içerisine zeytinyağını koyup doğramış olduğunuz soğanları ilave ederek kavurun. Kavrulan soğanlara baklaları katın. Tuzunu, şekerini ve unu serperek malzemeleri birbirine karıştırın. Bir su bardağı su ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp orta ısıda yumuşayana kadar arada bir suyunu kontrol ederek pişirmeye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına alıp ince doğranmış dereotunu serpin. Arzuyz göre sarımsakli yoğurt ile birlikte ılık olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
şekerim
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc26967
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze bakla
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon
Baklalar temizlenir, ortadan kesilir. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan, iri doğranmış taze soğan, şeker, tuz, limon suyu eklenir ve bastırarak ovulur. Bir tencereye aktarılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra sıcak su eklenir. Kısık ateşte, kapaklı olarak 35-40 dakika pişirilir. Ilık servis yapılacağı sırada ince kıyılmış dereotuyla süsülenir.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8066
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2006
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bakla (taze)
1 adet kesmeşeker
Yarım bardak zeytinyağı
Çeyrek limon
2 baş soğan
Yarım kaşık un
2 tane taze soğan
Tuz
Temizlenmiş bakla, limon ve tuzla oğulur. İki baş bütün soğan, iki taze kıyılmış soğan, dereotu, yarım kaşık sulandırılmış un, bir adet kesmeşeker, üç bardak su, zeytinyağı ile hepsi beraber halledilir. Pişecek kaba konur. Üzerine yağlı kâğıt konur ve sert ateşte pişirilir. Ateşten alınacağı zaman susuz alınmalıdır.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Çiçek
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc24878
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008
2,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze bakla
4 adet havuç
2 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
Dereotu
Tuz
500 gram yoğurt
4 diş sarımsak
Baklaları ayıklayın. Unlu, limonlu soğuk suya atın, kararmasın. Ayıkladıktan sonra tencereye çıkarın. Havuçları rendeleyip aralarına serpin. Zeytinyağını ve tuzunu da koyun. Soğanları da bütün olarak koyun. Altını hafif yakın. 1,5 saat pişirin. Soğuşun, dereotunu koyun. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19228
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
2,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bakla
1 bardak zeytinyağı
2 adet soğan
yarım demet dereotu
1 kaşık şeker
1 limon
Tuz
Baklaları bol suyla yıkayıp kılçıklarını bıçakla incecik çıkarınız.
Zeytinyağını bir tencereye koyup kızdırınız.
Baklaları azar azar atıp börttürünüz.
Bir tencereye kalın halka halinde bir soğan koyunuz.
Baklaları kenarlarına diziniz.
Üzerlerine kalın soğanları koyup şekeri, suyu, yarım limonu koyup ağzını kağıtla kapatıp pişiriniz.
Ateşten alıp üzerine kıyılmış dereotu serpiniz.
Yoğurtla servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53564
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2010
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
Baklaları biraz tuzla ovunuz. Üstüne zeytinyağı, biber, biraz tozşeker ve beraber oluncaya kadar yağsız etsuyu koyunuz, kapalı olarak orta ateşte pişiriniz. Tuzunu, indirmeden 1 dakika evvel koyunuz. Kapağını ikide birde açmayınız ve katiyen karıştırmayınız.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64691
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 kg. taze bakla
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan ya da 2 demet taze soğanın beyaz kısımları
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı limon tuzu,
Tuz
Bir kaseye unu koyup üzerine su ekleyin ve baklaları ayıkladıkça kararmasınlar diye bu suyun içine koyun. Zeytinyağını tencereye alıp üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyin. Baklaların üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu biraz sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı, 40 dakika da kısık ateşte pişirin. Dereotu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59451
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2011
2,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze bakla
1 çay kaşığı tuz
1+1/2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
1 bağ taze soğan
1 çay kaşığı şeker
1/4 su bardağı zeytinyağı.
Baklaları, baş taraflarını ve yanlarını keserek temizleyiniz. Bir kevgire koyarak bol suda yıkayınız. Süzüp bir kenara koyunuz. Taze soğanları temizleyip yıkadıktan sonra, bakla boyunda kesiniz. Tencerenin en altına düzgün olarak baklaları, baklaların üstüne de soğanları koyup yağını, tuzunu, limon suyunu ve şekerini ekleyiniz. Tencereyi ağzı kapalı olarak ağır ateşe oturtunuz. Baklaları 1,5-2 saat piştikten sonra, düzgün bir biçimde kayık tabağa yerleştirip, üstüne dereotunu serperek servis ediniz.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
çillim
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2012
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73649
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2012
2,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze bakla
2 soğan
1 demet dereotu
2 çorba kaşığıun
2 limon
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
İyice yıkanmış baklaların üzerine 2 su bardağı su, un ve limon suyu ilave edin ve 15 dakika kadar bekletin. Tencerenin içinde yağı, sarımsak ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kadar kavurup üzerine suda bekleyen baklaları süzüp aktarın. Üzerine tuz, şeker ve kıyılmış dereotunu ekleyip kapağını kapatın ve 35 dakika kadar pişirin. Daha sonra soğuyunca yanında yoğurt ve dereotuyla servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
mihmandar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2011
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc70396
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kilo bakla
2 kuru soğan
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Baklaları bol suda yıkadıktan sonra uçlarını kesip ikiye veya üçe bölün. Derince bir kapta limonlu, unlu su hazırlayın. Doğradığınız baklaları bu suyun içinde kararmaması için bekletin. Tencereye zeytinyağı koyun, doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar hafif pembeleşince baklaları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın arada karıştırın, baklalar hafif renk değiştirip sarardığında suyunu(ılık) koyun.(ben suyu kıvamlı olsun diye birazda unlu sudan koyuyorum) tuzunu da koyduktan sonra baklalar yumuşayana dek pişirin. Yemeği ocaktan almadan önce içine dereotu ilave edin. Servisten önce üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56828
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tencereye, evvelâ soğanı doğramalı, zeytinyağını koymalı ve üzerine baklaları yerleştirmeli ve baklaları örtünceye kadar su doldurmalı. Birkaç parça da şeker ilâve etmeli. Kendi halinde pişmesini bekliyerek sonuna doğru tuzunu da atmalıdır. Tencereyi ateşten almalıdır. Tuzunu da atmalıdır. Tencereyi ateşten almalıdır.
Baklalar, tabaklara bölündükten sonra, üzerlerine iyice doğranmış dereotları serpmeli ve biraz da çiğ zeytinyağiyle cilâlamalıdır. Mizaca göre, bazıları yerken limon dahi sıkarlar.
Not: Bakla ayıklanırken, bazıları tuzla oğarlar. Ve bakla pişerken kararmaması için, sık sık tencerenin kapağını açmamalı ve karıştırmamalıdır. Mümkün mertebe kapalı olarak pişirilmesine dikkat etmelidir.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36662
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg. taze bakla
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 limon suyu
Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağıyla bir tencerede pembeleştirilir. Yıkanıp ayıklanan bakla tencereye konup yumuşayana kadar kavrulur. Tuzu ve şekeri ilave edilip çok az su konabilir. Baklalar piştiğinde doğranan dereotu ve limon suyu konur ve yemek ocaktan alınır.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
|
mırmır
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc61362
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo bakla
400 gram zeytinyağı
3 demet taze soğan
3 demet dereotu
yarım limon
Baklalar yıkanır. İyice süzülerek kızdırılmış zeytinyağına atılır. 1 - 2 defa çevrilerek boşaltılır. Ufak tencereye taze soğanla karışık olarak dizilir. Birkaç sıra bakla üzerine soğanlar serpilir, tuz ve şeker atılır, üzerini örtecek kadar su ilâve edilir, pişirilir. Üzerine dereotu serpilir.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
Niğde'li
Aşçı
Kayıt: 25.04.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc97696
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2014
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kilo taze bakla
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı limon suyu
2 adet soğan
2 çorba kaşığı şeker
Tuz
Baklaları yıkayın ve unlu limonlu suda 10 dakika bekletin, suyun içinden alıp tencereye dizin. Daha sonra içine iri doğranmış soğanları, dereotlarını ekleyin. Zeytinyağını, 1 su bardağı suyu, şekeri de tencereye katıp hepsini birlikte 45 dakika pişirin. Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken tabağına dizip bol dereotu ya da sarımsaklı yoğurt ile ikram edin.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Hüdaverdi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73425
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012
1,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 adet taze soğan
4 dal dereotu
4 dal nane
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Baklaları ayıklayın, soğanları soyun ve küp küp doğrayın. Pişiriceğiniz tencerenin altına domatesin ve yeşil soğanın yarısını koyun. Sarımsakları üzerine ilave edin. Daha sonra baklaları da tencereye ilave edin. Kalan tüm yeşillik ve domatesleri üzerine döşeyin. Tuzunu, şekerini ve yağını da ilave edip malzemenin yarısına gelmeyecek kadar su ilave edip; kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte bakla yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektiği halde pişmemişse azar azar sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edebilirsiniz. Son olarak ılık ya da soğuk servis tabağına aldığınız baklaları üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servise sunun.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
toplucan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87417
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2013
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bakla
1 soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
1 çorba kaşığı un
Dereotu
Baklayı yıkayıp irice doğrayın ve limonlu unlu suda 20 dakika bekletin. Tencerede zeytinyağı ile soğanı 2 dakika kavurup üzerine baklayı ekleyin, şekerini, tuzunu serpin. Üzerine biraz daha zeytinyağını gezdirip az miktarda su ilave edin. Tencerenin büyüklüğü kadar kesilmiş yağlı kağıdı ıslatıp üzerine yerleştirin. Sonra da tencerenin kapağını kapatın ve 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca servis tabağına aktarın. Dereotuyla süsleyip ikram edin.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
bal köpüğü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2011
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74841
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
1,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu
Baklaları temizleyip yıkayın. Tencereye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş soğanları dökün. Şekeri, tuzu ve yağı gezdirin. Bir kabın içinde 3 su bardağı suyu, unla çırpın ve baklaların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın. Pişmişse üzerine kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarıp soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
semiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc97127
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2014
1,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 dal dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1/2 limon
1 çay kaşığı tuz
Baklayı yıkayıp, temizleyin. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine sıra ile bakla, kıyılmış soğan, dereotu ve toz şeker ekleyip 10 dakika pişirin. Ayrı bir yerde un, su, limon suyu ve tuzu iyice çırpıp yemeğin üzerine gezdirin. Bakla yumuşayana dek pişirin.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135193
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
954 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kaşık salça
Tuz
2 adet limon
1 bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı un
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet dere otu
1 kg taze bakla
Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın. Soğanları yemeklik doğrayın. zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip bir iki karıştırın ve ayıkladığınız baklaları ve unu ekleyin karıştırarak kavurmaya devam edin. Baklalar renk değiştirince tuz, şeker ve üzerlerini örtecek kadar suyu katın, tencedenin ağzını kapatın ve baklalar pişene kadar pişirin. (düdüklü tencerede pişirmeniz daha iyi olur) Baklalar iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyerek Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis edin.
|
|